Hasta yatağı nedir ne işe yarar? Tedavi süreci hastanede tamamlanıp hastanın evde kısa süreli tedavisine devam etmesi gerektiğinde, hasta yatağı kullanımı gerekebilir.
Hasta yatakları, standart yataklara göre hem hastanın daha rahat dinlenmesini sağlamak hem de uzun süre yatakta yatmanın neden olduğu yara oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır. Hasta karyolası olarak da bilinen bu ürünler evinize getirilip kurulumu yapıldıktan sonra, işiniz bittiğinde geri alınır. Bu tür uygulamaya hasta yatağı kiralama adı verilir ve genellikle aylık olarak gerçekleştirilir.
Hasta Yatağı Kiralama Ne İşe Yarar?
Hasta olmak ve yatakta yatmak, oldukça zorlu bir deneyimdir. Yatalak durumda olan hastalar, genellikle kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz ve her hareketlerinde başkalarının yardımına ihtiyaç duyar. Hasta yatağı nedir sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, hastaların iyileşmesine destek sağlayan özel ürünler şeklindedir.
Hasta yatakları, hastanın ihtiyaçları göz önüne alınarak özel özelliklerle donatılmış yataklardır. Bu yatakların baş ve ayak bölümlerinin hareketli olması ve yatağın yüksekliğinin ayarlanabilir olması, onları geleneksel yataklardan ayırır. Hasta yatağı nedir ne işe yarar temel olarak böyle yanıtlanabilir.
Hareket yeteneğine sahip olmasına rağmen yatmak zorunda olan hastalar, motorlu hasta yataklarındaki uzaktan kumandayı kullanarak yatak pozisyonlarını ayarlayabilir. Hasta yatağında yatmayan hastalar ise başlarının yükseltilmesini istediklerinde dahi başkalarından yardım istemek zorunda kalabilir. Psikolojik olarak iyi bir durumda kalmak için hastalar, çeşitli özelliklerle donatılmış yataklarda yatmalıdır.
Hareket kabiliyeti olmayan yatalak hastalar, vücutlarında yatak yaralarının oluşma riski taşır. Yara oluşumu, hem hastayı hem de bakım verenleri zor durumda bırakabilir. Yatak yaralarını önlemek için bakım veren kişinin hastayı düzenli olarak çevirmesi gereklidir. Ancak yatalak hastalarda vücut, kendisini tamamen bıraktığı için hastayı çevirmek düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir. Hasta yatağı ne işe yarar da burada kullanıma girer.
Hasta Yatağı Kiralama Nerelerde Kullanılabilir?
Fonksiyonel bir şekilde kullanılabilen hasta yatakları, çeşitli alanlarda geniş bir kullanım yelpazesi sunar. Sadece hastanelerde değil, aynı zamanda diyaliz merkezleri, sağlık merkezleri ve hatta güzellik merkezleri gibi farklı yerlerde de bu tür yatakları görmek mümkündür. Hem devlet hem de özel hastaneler, hastaların durumlarına göre manuel veya motorlu yatak seçeneklerini odalarda tercih ederler.
Hastanelerde, doktorlar ve hemşireler birçok hastayla ilgilenmek zorunda oldukları için hasta bakımı için kullanılan yatakların özellikleri büyük bir öneme sahiptir. Hasta yatağı kullanım alanları arasında evler de bulunmaktadır. Bazı hastalar, hastanede aldıkları tedaviden sonra evde dinlenmeleri gerekebilir. Diğer durumlarda, hastanın iyileşme olasılığı düşükse ve yaşamının geri kalanını yatakta geçirmesi gerekiyorsa, ev tipi hasta yatakları kullanılır. Bu tür yataklar, bakım verenin görevlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.
Herkes hastasının hızla iyileşip ayağa kalkmasını ister, ancak gerçek her zaman böyle olmayabilir. Bu nedenle hastanın fiziksel ve psikolojik sağlığını korumak için doğru hasta yatağı kiralama modelinin seçilmesine özen gösterilmelidir.
Hasta Yatağı Çeşitleri Neler?
Hasta yatağı kiralama birçok farklı türde bulunmaktadır ve genel işlevleri, taşıdığı ağırlık kapasitesi, üretildiği malzeme ve sağladığı hareket kolaylığına göre sınıflandırılabilir. Temel olarak, hasta yatakları manuel ve motorlu olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Manuel yatakların hareket yeteneği sınırlıdır ve kullanıcı tarafından fiziksel güçle kontrol edilir. Motorlu veya elektrikli yataklar ise uzaktan kumanda ile hareket sağlar.
İki motorlu yataklar hastanın baş ve ayak bölümlerini otomatik olarak yükseltip alçaltabilen iki motora sahiptir. Genellikle ortalama 150 kilo ağırlık kapasitesine sahip olan bu yatakların yan korkulukları ve başlıkları, çeşitli malzemelerden, örneğin alüminyum, krom veya ahşap gibi farklı malzemelerden üretilebilir.
Üç motorlu yataklar, baş ve ayak bölümlerinin yanı sıra aynı zamanda yatak platformunun aşağı yukarı hareket etmesini de sağlayabilen üç motora sahiptir. Genellikle 200 kilo ağırlık kapasitesine sahip olan bu yataklar, hastaya ve bakıcısına daha fazla konfor sunar.
Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.