GAZİANTEPLİLERE DUYURU: Zeugma Mozaik Müzesi kapılarını açıyor!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ziyarete kapatılan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yaklaşık iki buçuk aylık aranın ardından 20 Nisan’da yeniden ziyaretçi kabulüne başlayacak.

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan ve kentin simgesi “Çingene Kızı” mozaiği başta olmak üzere önemli eserlerin yer aldığı Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lık iki büyük depremin ardından ziyarete kapatıldı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremi hasarsız atlatan ve tedbir amaçlı ziyarete kapatılan, Zeugma Mozaik Müzesi yaklaşık iki buçuk aylık aranın ardından tekrar kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yıkıcı depremler sonrası yapılan incelemelerde herhangi bir hasara uğramadığı belirlenen Zeugma Mozaik Müzesi, 20 Nisan 2023 Perşembe gününden itibaren tekrar ziyaretçi kabulüne başlayacak. Müze, 08.30-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

18 Nis 2023 - 17:35 Gaziantep- Yaşam --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.