Gaziantep'te Ağır hasarlı Yavuzeli Merkez caminin minaresi kontrollü olarak yıkıldı... Video Haber

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Yavuzeli Merkez Cami’nin minaresi kontrollü olarak yıkıldı.

+3
Video için play'e tıklayın

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’te birçok bina ve yapıda hasar meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarında, 1960 yılında yapıldığı öğrenilen Yavuzeli Merkez Cami, depremde ağır hasarlı olarak tespit edilerek mühürlenip ibadete kapatıldı.

Çökme riski taşıyan ve çatlaklar meydana gelen caminin minaresi için de yıkım kararı çıktı. Caminin çevresindeki güvenlik önlemi alındı. Polis ekipleri caminin bulunduğu sokağı ve tali yolları da güvenlik şeridiyle kapattı. Kepçeye bağlanan minare, kontrollü olarak yıkıldı. Çevredeki binalardan yıkımı izleyen bazı kişilerin dua ettiği görüldü. Yıkım anı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

 
 
 
 


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.