- G:

Kuzey Kore liderinin kardeşinden sert ifadeler: ABD ile Güney Kore arasındaki anlaşma ciddi sonuçlar doğurabilir!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong ABD Başkanı Joe Biden’e karşı aşağılayıcı ifadeler kullandı. Jong ayrıca ABD ile Güney Kore arasında imzalanan nükleer caydırıcılık anlaşmasına yönelik tehditkar ifadelerde bulundu. İşte o açıklamalar ve detayları...

mask

Dünya, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong’un açıklamalarını konuşuyor. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD ile Güney arasında imzalanan, Kuzey Kore’nin nükleer  tehditlerini engellemek ve Kuzey Kore’yi caydırmak amacıyla

imzalanan  Washington Deklarasyonu kastederek ABD ile Güney Kore’nin planlarının ciddi tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Ayrıca Jong. ABD başkanı Joe Biden hakkında ise aşağılayıcı ifadeler kullanarak Biden’ın açıklamalarını hakkında yaşlılık dönemindeki bir kişinin saçma sapan sözleri olarak nitelendirdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong’un açıklamalarının zamanı ise oldukça manidar. Nitekim Jong’un açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol ile birlikte katıldığı zirve sonrasında yaptığı açıklamalardan sonra geldi. Joe Biden zirve sonrası yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin ABD ya da müttefiklerine yönelik herhangi bir nükleer saldırısının hangi rejim olduğuna bakılmaksızın  sonunu getireceğini belirtti.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

2/3
KUZEY KORE DAHA KARARLI HALE GELECEK mask

KUZEY KORE DAHA KARARLI HALE GELECEK

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD ile Güney arasında imzalanan, Kuzey Kore’nin nükleer  tehditlerini engellemek ve Kuzey Kore’yi caydırmak amacıyla imzalanan  Washington Deklarasyonu’nu kastederek tehditkar ifadelerine devam etti. Jong, güvenlik ortamında yaşanacak herhangi bir değişikliğin Kuzey Kore’yi daha daha kararlı adımlarla harekete geçireceğini söyleyerek ABD ve Güney Kore’yi düşman olarak ilan etti. Jong ayrıca, ABD ie Güney Kore’nin Kore Yarımadası çevresindeki nükleer varlıklarını güçlendirmeleri halinde Kuzey Kore’nin meşru müdafaa hakkını kullanacağını da sözlerine ekledi.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

3/3
JONG GÜNEY KORE LİDERİNİ DE AŞAĞILADI mask

JONG GÜNEY KORE LİDERİNİ DE AŞAĞILADI

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong,   Güney Kore lideri Yoon Suk-Yeol hakkında da aşağılayıcı ifadeler kullanmaktan geri durmadı. Jong, Yeol için beceriksizliğiyle güvenliği krize iten bir aptal ifadelerini kullandı. Bu arada Kim Yo Jong’un Güney Kore lideri hakkındaki aşağılayıcı ifadelerinden sonra Güney Kore’nin Koreler arası ilişkilerden sorumlu Birleştirme Bakanlığı, Jong’un ifadelerini aşırı zorlama olarak nitelendirerek kınadığını açıkladı.

29 Nis 2023 - 17:59 - Dünya --- Okunma

# ABD

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.