-

Fahiş kira zammı yapanlara kötü haber: Bakan Bozdağ cezalar artacak dedi!  

Kiracı ve ev sahipleri konut kira fiyatları için uygulanan azami yüzde 25 zam oranı uygulamasının ardından yeni bir düzenleme gelecek mi diye merak ederken mevcut düzenleme 2 Temmuz 2023’te sona erecek. Kiracı ve ev sahiplerinin endişeli bekleyişi geçtiğimiz gün peş peşe gelen açıklamalar sonrası sonra erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklamalar sonrası yeni bir açıklama da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi. İşte detaylar...

mask

Kiralarda ne kadar artış olacağı sorusu uzun süredir gündemdeki yerini korurken vatandaşların konu hakkındaki bekleyişi sürüyor. Kiracılar ve ev sahipleri  kira fiyatları için uygulanan azami yüzde 25 zam oranı uygulamasının 2 Temmuz’da sona ermesinden sonra ne olacağını merak etmeye başladı. Kiracı ve ev sahiplerinin endişeli bekleyişi geçtiğimiz gün peş peşe gelen açıklamalar sonrası sonra erdi. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kiralara ilişkin düzenlemenin geleceğini açıklarken  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıdığı bir televizyon programında  2 Temmuz sonrası azami yüzde 25 zam uygulamasının devam edeceğini söylemişti.

Kira zamları konusunda yeni bir açıklama da geçtiğimiz gün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi. Kira fiyatlarına yüzde 25 zam sınırı koyan ve 2022 yılından beri geçerli olan düzenleme konusunda açıklama yapan Bozdağ, özellikle fahiş fiyatta zam yapan ev sahiplerini ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, Adalet Bakanlığı olarak bu konuda çalışma yaptıklarını hatırlattı.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

2/3
FAHİŞ FİYAT ZAMMI YAPANLARA YÖNELİK 3 ALTERNATİF CEZA mask

FAHİŞ FİYAT ZAMMI YAPANLARA YÖNELİK 3 ALTERNATİF CEZA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2 Temmuz’da sonra erecek olan kira fiyatlarında azami yüzde 25 zam uygulamasının süresinin uzatılacağını açıkladı. Bozdağ,  haklı bir neden olmadan, piyasa koşullarına aykırı bir biçimde sırf haksız kazanç elde etmek maksadıyla yapılan fahiş kira zamlarını önlemek amacıyla yaptırımların geleceğini söyledi. Adalet Bakanlığı olarak 3 alternatif hazırladıklarını söyleyen Bozdağ, bu 3 alternatifin adli para cezası, idari para cezası ve hapis cezasından oluştuğunu belirtti.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

3/3
NİSAN AYI KİRA ARTIŞ ORANLARI mask

NİSAN AYI KİRA ARTIŞ ORANLARI

TÜİK Mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi artış oranlarını geçtiğimiz gün açıkladı. Buna göre Mart ayı TÜFE oranı aylık yüzde 2,29 olurken yıllık yüzde 50,51 oranında gerçekleşti. TUİK’in açıkladığı veriler baz alınarak yapılan hesaplamalara göre Nisan ayı kira artış oranı yüzde %70,20 oldu.

25 Nis 2023 - 18:05 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.