- G:

Telefonunuzun şarjı çabuk mu bitiyor? Bu uygulamalara dikkat edin!

Günümüzde vaktimizin çoğunu akıllı telefonlarımızın başında geçiriyoruz. Haliyle de telefon başında geçirilen uzun saatler şarjımızın da bitmesine neden oluyor. Fakat telefonlarımızdaki bazı uygulamalar diğer uygulamalara nazaran bataryamızın daha hızlı tükenmesine yol açıyor. Geçtiğimiz gün pCloud adlı şirketin yaptığı araştırma hangi uygulamaların telefonlarımızın bataryasını daha hızlı bitirdiğini ortaya koydu. İşte şarjımızı en hızlı bitiren o uygulamalar...

mask

Akıllı telefonlarımız hayatımızın en önemli parçası haline geldi. Gün içinde en yakın dostumuz haline gelen akıllı telefonlar öte yandan uzun kullanım sonucu tükenen batarya sebebiyle bizleri üzüyor. Bazı uygulamalar ise diğer uygulamalara göre bataryamızın daha hızlı tükenmesine yol açıyor. Bu uygulamalar telefonlarımızı kullanırken arka planda da çalışarak telefon şarjının hızla bitmesine yol açıyor.

Pcloud, verilerimizi internet ortamında saklama imkanı veren bulut teknolojisinin popüler firmalarından biri. Firmanın geçtiğimiz gün yaptığı araştırma akıllı telefonlarımızın bataryalarının hızla tükenmesine yol açan uygulamaları ortaya koydu. Firma yaptığı araştırma sonrası yayınladığı raporda telefonlarımızın şarjlarını en hızlı bitiren uygulamaların başında Fitbit ve Verizon olduğunu belirledi. Bu iki uygulama telefon arka planında olmak üzere sürekli çalışıyor ve telefonunuzun 16 kaynağının 14’ünü kullanıyor.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

2/3
LİSTEDE POPÜLER UYGULAMALAR DA VAR mask

LİSTEDE POPÜLER UYGULAMALAR DA VAR

Pcloud firmasının raporunda milyonlarca kullanıcısı olan popüler uygulamalar da yer aldı. Bu uygulamalar arasında sosyal medya uygulamaları ağırlıkta. Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok ve LinkedIn uygulamaları telefonunuzun bataryasının hızlı tükenmesine yol açıyor. Bunun nedeni ise bu uygulamaların kullanım sırasında arka planda telefonunuzun internet bağlantısı, galeri ve konumunu kontrol etmesi. Sosyal medya uygulamaları haricinde YouTube ve Netflix gibi popüler uygulamalar da firmanın raporunda kendine yer buldu.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

3/3
BATARYA DÜŞMANI UYGULAMALAR TAM LİSTE mask

BATARYA DÜŞMANI UYGULAMALAR TAM LİSTE

Fitbit, Verizon, Uber, Skype, Facebook, Airbnb, BIGO LIVE, Instagram, Tinder, Bumble, Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Booking.com, Amazon, Telegram, Grindr, Likke, LinkedIn, Microsoft Teams, Ryanair, Bet365, Lyft, Twitter, Amazon Music, Depop, My Mcdonald’s, Reddit, Shazam,  Houseparty, Netflix, TikTok, Paypal, ASOS, Duolingo, Klarna, Signal, Slack, SoundCloud, TrainlineUber Eats, Shein, Spotify, Zara, Missguided, United Airlines, Yelp, Pinterest, Amazon Prime.

24 Nis 2023 - 10:56 - Teknoloji --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.