-

Çin yasta! Pekin’de bir hastanede çıkan yangında 29 kişi öldü!

Çin’in başkenti Pekin’de geçtiğimiz gün çok acı bir olay yaşandı. Pekin’in Fingtay bölgesindeki bir hastanede sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın sonrası hastanede büyük bir panik yaşandı. Hastaların pencereden çarşaf sarkıtarak kaçmaya çalıştığı yangında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı. İşte detaylar...

mask

Çin’in başkenti Pekin’de geçtiğimiz gün Fıngtay bölgesindeki bir hastanede sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı.  Pekin'deki Changfeng Hastanesinde çıktığı belirtilen yangın sonrası hastanede büyük bir panik yaşandı. Hastaların pencereden çarşaf sarkıtarak kaçmaya çalıştığı yangında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı. Yerel saatle 12.57 sıralarında çıktığı belirtilen yangının il olarak hastanenin yatan hasta bölümünde başladığı bildirildi.

Çin’den gelen yeni haberlere göre Changfeng Hastanesi’ndeki çıktığı belirtilen sebebi bilinmeyen yangın nedeniyle 71 kişi yaralanırken 29 kişi ise hayatını kaybetti. Yangın sonrası kurtarma ekipleri 71 hastayı yakınlardaki hastanelere sevk etti. Yangının başlangıç saatinin yerel saatle 12.57 olduğu belirtilirken olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını yerel saatle 13.33’te söndürdüğü bildirildi.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

2/3
YANGININ SEBEBİ BOYA MALZEMELERİ mask

YANGININ SEBEBİ BOYA MALZEMELERİ

Çin’in başkenti Pekin’de geçtiğimiz gün Fıngtay bölgesindeki bir hastanede sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında çok sayıda kişi yaralanırken ölü sayısının 29’a yükseldiği açıklandı. Yangın sonrası hastanede yapılan ilk incelemeler de tamamlandı. Hastanede yapılan ilk incelemeler sonucu uzmanlar yangının yanıcı boya malzemelerinden kaynaklandığını tespit etti. Olaya ilişkin incelemeler devam ederken Çin Hükümeti soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

3/3
YANGINA DAİR İLK GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA mask

YANGINA DAİR İLK GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA

Pekin'deki Changfeng Hastanesinde çıktığı belirtilen yangın sonrası olaya ait görüntüler de ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde hastanede çıkan yangın sonrası hastalar arasında yayılan panik net bir şekilde görülüyor. Çin’de kullanılan popüler sosyal medya platformu olan Weibo’da paylaşılan görüntülerde yangın sonrası panik halindeki bazı hastaların pencereye bağladıkları çarşaflarla hastaneden kaçmaya çalıştıkları görülüyor. Yine aynı görüntülerde bazı hastaların hastane duvarına uzatılan merdivene ulaşma çabası görülürken bazı hastaların da hastane pencerelerinin dışındaki klima ünitelerinde kurtarma ekiplerini bekleyişi görülüyor.

19 Nis 2023 - 11:17 - Dünya --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.