- G:

Tayvan Dışişleri Bakanı’ndan Çin yönetimine gözdağı: Çin iki kez düşünmeli!

Son yıllarda Çin ve Tayvan arasında süren gerginlik yükselmeye devam ediyor. Tayvan Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ada çevresinde askeri tatbikat adı altında Çin’e ait 70 askeri hava aracı ve 11 savaş gemisinin tespit edildiği duyurulmuştu. Çin tarafından tatbikat sonrası yapılan savaşa hazırız açıklamasından sonra Tayvan sessiz kalmadı. Detaylar haberimizde... 

mask

Son yıllarda Çin ve Tayvan arasında süren gerginlik yükselmeye devam ediyor. Tayvan Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre ada çevresinde Çin’e ait 70 askeri hava aracı ve 11 savaş gemisi tespit edilmişti. Ayrıca bakanlık Çin’in 70 hava aracından 35’inin Tayvan Boğazı’nda iki ülkenin etki alanlarını sınırlayan hava ve deniz hattını hiçe sayarak geçtiğini ve Tayvan’ın Hava Savunma Tanımla Bölgesi (ADIZ) olarak adlandırılan sahasında uçuşlar yaptığını söyledi.

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, CNN’e verdiği demeçte Çin’in Tayvan yakınlarında düzenlediği tatbikatı ve sert açıklamalarını kınadı. Wu, askeri tatbikatlara ve söylemlere bakıldığında, Tayvan’a karşı bir savaş başlatmaya hazır göründüklerini ve Tayvan hükümetinin Çin’in askeri tehdidini kabul edilemez bir şey olarak gördüklerini ve bunu kınadıklarını söyledi.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

2/3
ÇİN İKİ KEZ DÜŞÜNMELİ mask

ÇİN İKİ KEZ DÜŞÜNMELİ

Tayvan yakınlarında 3 gün süren tatbikat sonrası Çin ordusu, birliklerinin her zaman savaşmaya hazır olduğunu ve Tayvan’a her türlü yabancı müdahale girişimlerini kararlı bir şekilde parçalamak için her an savaşabileceklerini söylemesi iki ülke arasında savaş ihtimalini artıran bir açıklama olarak görülmüştü. Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu’ya CNN’e verdiği demeçte Çin’in olası askeri müdahalesinin zamanı konusunda fikri olup olmadığı soruldu. Wu, Çinli liderlerin Tayvan’a karşı güç kullanmaya karar vermeden önce iki kez düşüneceklerini ve ister 2025 ister 2027 hatta daha da ötesi olsun Tayvan’ın buna hazır olması gerektiğini söyledi.

Haberin devamı için diğer sayfaya geçiniz...

3/3
MACRON’U HALA ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ mask

MACRON’U HALA ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa’nın Tayvan konusunda ABD ile aynı ajandayı tuttaması gerektiğine dair sözleri hakkında da yorum yapan Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Macron’un ne söylediğini ve bunun ne anlama geldiğini hala anlamaya çalışıyoruz dedi. Ayrıca Wu Fransuz hükümetinin Tayvan’a destek verdiğini de sözlerine ekledi.

13 Nis 2023 - 22:38 - Dünya --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantephaberler.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantephaberler.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantephaberler.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantephaberler.com değil haberi geçen ajanstır.