
Suriyeli Mülteciler Karkamış ve Nizip'te Olay Çıkarttı. Yaralı Askerler Var.
Gaziantep'in İslahiye,Karkamış ve Nizip ilçelerinde barınan Suriyeli sığınmacıların olaysız günü geçmiyor.
Gaziantep'in İslahiye,Karkamış ve Nizip ilçelerinde barınan Suriyeli sığınmacıların olaysız günü geçmiyor.Sayıları her geçen gün artan Suriyeli mülteciler istekleri karşılanmadığı zaman sorun çıkarmaya devam ediyor.
Su ve erzakla ilgili problemin yaşandığı Gaziantep-Karkamış kampında Suriyeliler, askerlere ve güvenlik görevlilerine taşlarla saldırdılar. Gaiantep'in Nizip ilçesindeki kapalı spor salonunda kalan Suriyeliler de üniversite öğrencileriyle kavga etti.
Daha önce İslahiye kampında yemekleri beğenmedikleri için olay çıkaran Suriyeli mülteciler bu kez de Nizip ve Karkamış’ta ortalığı birbirine kattı. İddialara göre Karkamış kampında yaşanan olayda istekleri yerine gelmeyen Suriyeli mülteciler ilk önce güvenlik görevlileri ve askerlere sözlü sataşmalarda bulundular.
Daha sonra bununla yetinmeyen mülteciler, güvenlik görevlileri ve askerleri taş yağmuruna tuttular. Olaylarda 4 güvenlik görevlisi ve 1 asker yaralandı. Yaralı askerin durumunun ciddi olduğu iddia edilirken, Nizip’te tedavi altına alındığı öğrenildi.
ÖĞRENCİLERE SATAŞIYORLAR
Nizip’te yaşanan olaylarda ise kapalı spor salonunda yaşayan Suriyeli mültecilerin sürekli öğrencilerle tartıştığı iddia edildi. Nizip yerleşkesine kalkan otobüslerinin kapalı spor salonu civarında kalkması ve burada kalan Suriyelilerin kadınlara baktınız diye öğrencilere saldırması öğrencileri tedirgin ediyor. Kapalı spor salonu etrafındaki birçok dükkanın da camlarının kırıldığı belirtilirken, halkın Suriyeli mültecilerle çok fazla bir araya gelmek istemediği öğrenildi. Yaşanılan olayların ardından 150 sığınmacının sınır dışı edildiği belirtildi. Ulaş İNBAŞI
Yorumlar (7)
Yorum Yaz