KVKK Eğitimi 1

KVKK Eğitimi 1

KVKK Eğitimi 1

KVKK eğitimi, kişisel verileri koruma kanunu olarak tanımlanır.Kişisel verileri koruma kanunu kapsamında verilen eğitimler ile temel hak ve özgürlükler korunur. Verilen bilgilendirme eğitimlerinin amacı farkındalık oluşturmaktır. Bu kanun hem kamu Hem de özel sektör için önemlidir. Çünkü kişisel verilerin korunmasına dair yükümlülükler bulunur. Verilerin işlenmesi ile yükümlülükler düzenlenir. Çalışanların en iyi şekilde eğitilmesi için düzenlenen KVKK eğitimi, çalışan şahıslar alınan önlemler doğrultusunda kişisel dataları izinsiz, aykırı bir şekilde açıklayamaz ve başka şahıslaraaktaramaz.

Günümüzde tüm şirket ve kamu çalışanlarının konumuna bakılmaksızın herkese kişisel verileri koruma kanunu kapsamında eğitim verilmelidir. Bu doğrultuda özellikle yöneticiler hazırlanan eğitim sürecini en iyi şekilde yürütmeye özen göstermelidir.

KVKK Eğitimin Önemi

Şirket çalışanlarının veri güvenliği açısından KVKK eğitim ile tabi tutulması gerekir. Personelin pozisyonuna bakılmaksızın farkındalığının artırılması amacıyla eğitim sürecinin ciddi bir şekilde yürütülmesi gerekir. Çalışanların kişisel verileri koruma kanunu kapsamında tüm detaylar hakkında bilgilendirilmesi gerekir. Bu konuda şirket yöneticileri sürecin yakından takipçi olarak çalışanların farkındalığın artırılması yönünde yapılan çalışmaların takipçisi olmalıdır. İdari önlemler açısından çalışanların veri güvenliği risklerine karşı bilinçli olması gerekir. Çünkü yaşanan veri ihlallerinin birçoğu kasıtsız bir şekilde yapılan dikkatsizlikler sonucu yaşanır.Verilen eğitimlerle birlikte şirket çalışanları yasal sorumlulukları kapsamında yer alan tüm hususlara dikkat ederek sorumluluklarının farkında olur.

KVKK Eğitiminin Amacı

teknolojinin hızla geliştiği günümüzde insanlar artık online ortamlarda çevrimiçi bir şekilde hareket ederler. Bilgisayar hackerlarının artması ile beraber kişisel veriler risk altındadır. Bu doğrultuda günümüz şartları hususunda ihtiyaçları göz önüne alınarak KVKK eğitimleri düzenlenir. Kişisel verilerin geliştirilmiş standartlarda işlenmesi ve korunmasını amaçlayan bu eğitimler sayesinde çalışan personeller farkındalık kazanır. KVKK eğitimlerinin amacı verilerin işlenmesi ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasıdır. Kişilik hak ihlallerini ortadan kaldırmak amacıyla KVKK eğitimlerinin pozisyon farkı gözetmeksizin tüm personellere verilmesi gerekir. İnsanların mahremiyetini korumak amacıyla veri güvenliği oldukça önemli bir konudur. Herkesin bu konuda bilinçli hale gelmesi kişisel velilerin gelişigüzel ele geçirilmesini ortadan kaldırır.

Kişisel Veriler Neleri Kapsar?

Özel hayatın gizliliği, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla birtakım kişisel veriler bulunur ve bu veriler kesinlikle başka şahısların eline gelişigüzel bir şekilde geçemez. Bu verileri işleyen personelin bu konuda son derece hassas ve titiz davranması gerekir. Kişisel veriler içerisine şahısların adı, soyadı, doğum yılı, ikamet ettiği adres gibi nüfus cüzdanı bilgileri yer alır. Bu bilgilerin dışında şahısların kullanmış olduğu telefon numarası, pasaport bilgisi, sağlık bilgisi, aile bilgisi, içerisinde bulunduğu grup bilgisi, e-posta adresi, özgeçmişi, fotoğrafı, parmak izi, taşıt plakası gibi birçok bilgisi yer alır. Bu veriler her zaman özel olarak saklanmalı ve kimseyle paylaşılmalıdır.

KVKK Eğitimi İle Neler Öğrenilir?

Düzenlenen eğitimlere avukatlar, hukuk öğrencileri, bilgi işlem çalışanları, yöneticileri, web ve yazılım geliştiriciler katılır. Bu doğrultuda hukukçular birçok kavramı ve mevzuatı öğrenmiş olurlar. Verilen eğitimler sonrasında veri sorumlulukları için getirilen yükümlülükler hakkında bilgi sahibi olunur. Ayrıca hukukçular verilen eğitimler sayesinde yeni kararlardan haberdar olarak yorum yapma becerisine sahip olurlar. Bu eğitimler hukukçuların mesleklerini geliştirerek birçok katkı sağlar. Diğer katılımcılar ise şirketin KVKK eğitimini uyumunu sağlayacaklardır. Yapılan ticari faaliyetlerde alınan eğitimler doğrultusunda hareket edilir ve risk faktörü ortadan kaldırılır. KVKK eğitimleri sayesinde çalışanlar büyük ceza ve yaptırımlar ile karşılaşmadan veri güvenliğini en iyi şekilde sağlamaya çalışırlar.

Kişisel Veri Koruma Uzmanı Nasıl Olunur?

Kişisel verileri koruma kanunu doğrultusunda koruma uzmanı olmak için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren sosyal bilimler ya da mühendislik fakültelerinden herhangi birinden mezun olmak gerekir.Kurum tarafından açılan sınavlara girmek gerekir. Bu doğrultuda yazılı ve sınavlar yapılır. Aynı zamanda KPSS'ye girerek belirtilen puan türünden asgari puan almak gerekir. Yabancı dil konusunda uluslararası geçerliliği bulunan belgeye de sahip olmak gerekir. Herkes sel verileri koruma kanunu uzmanı olmak isteyen kişiler öncelikle kurumda uzman yardımcısı olarak 3 yıl çalışmak zorundadır. Bu zaman diliminde hazırlanan uzmanlık tezinin kabul görmüş olması gerekir ve düzenlenen uzmanlık yeterlik sınavında istenilen puanı elde etmek gerekir.

27.12.2020 (Haber Merkezi)

Yorumlar (0)

Yorum Yaz